5. Mašina za izradu samosloživih papirnih ubrusa

5. Mašina za izradu samosloživih papirnih ubrusa i listića toalet papira

- Slagani Z program

Tehničke karakteristike
- Snaga elektromotora 1.5kw
- Broj obrtaja 600 o-min
- Elektronska regulacija broja obrtaja sa mekim startom što omogućava frekf. regulator
- Mehanička regulacija kočenja džambo rolni
- Aksijalno pomeranje džambo rolni
Dimenzije mašine
- Dužina: 2400 mm
- Širina: 800 mm
- Visina: 750 mm
- Masa: 480 KgInformacije o radu mašine
Iz džambo rolne precnika do 1200mm, širine do 600 mm, mašina preko tancer valjka, uvodnih i radnih valjaka, perforiše listiće koje izlaze u kontinuitetu iz mašine i klize po radnom stolu od lima.

Zadatak radnika je da:
Da na početku ciklusa definiše željeni broj komada listića ukucavanjem broja na displeju dok se brzina rada mašine reguliše preko regulatora brzine. Zatim treba da pritisne dugme start nakon čega mašina postepeno ubrzava do programirane maksimalne brzine, koja se definiše okretanjem regulatora brzine obrtaja. Elektromagnet pisačem obeležava ukucan broj listića koji može biti od 1 do 999.

Mašina ima testerice i iglice koje se nalaze na dve osovine i koje seku papir (perforišu) na određenu dužinu i preko sistema krivulja i drugih pomoćnih mehanizama slažu papir po stolu na kome kontinuirano klizi.

Nakom obeleženih 100 kom ili neki drugi programirani broj komada, radnik uzima obeležene listiće rukom i stavlja ih u kalup gde se lepi omotni papir jenostavnim premazivanjem papira lepkom. Listiće oko kojih je nalepljen omotni papir se na banseku seku na odgovarajuću dužinu. Dužina listića se definiše odgovarajućim graničnikom na banseku (9, 10, 11cm).

Mašina ima uređaj za aksijalno pomeranje džambo rolni i sastoji se iz metalnog poštolja i sistema valjaka sa testericama i iglicama koje perforišu i slažu papir.

Kao sirovina koristi se krep papir 26-32 grama u rolnama prečnika do 1200mm, širine do 600mm.

Kapacitet: do 600 listića za jedan minut, odnosno 1440 paketića po 100 komada za jedan čas.
Back to Top